PHP formulieren
Home

PHP formulieren

PHP Formulieren
PHP formulieren

PHP formulieren

PHP (oorspronkelijk Personal Home Page) is een server-side scriptingtaal speciaal ontworpen voor het web en alleen voor het web. Je kunt PHP-code binnen in een html-pagina plaatsen. Deze PHP-code wordt uitgevoerd door de webserver vooraleer op een request van een bezoeker. te antwoorden. Het resultaat van de uitgevoerde code als HTML, CSS teruggestuurd. PHP is ontworpen door Rasmus Lerdorf in 1994. Het is een open source-product en gratis te downloaden.

Doelstelling

Na deze les weet je

 1. wat een client-servermodel is;
 2. welke rol PHP, html en css daarin spelen;

Inleiding

Client-servermodel

Het client-servermodel is een model waar twee computers in samenwerking twee of meer programma's uitvoeren, bijvoorbeeld, e-mail of e-shopping. Het client-servermodel werkt als volgt: een clientprogramma doet een aanvraag (request) bij het serverprogramma. Het serverprogramma beantwoordt het request en indien nodig voert eerst de nodige handelingen uit vooraleer het antwoord terug te sturen naar de client. Bijvoorbeeld, een webserver ontvangt requests van verschillende webbrowsers. De server voert acties uit (PHP, ASP.NET, Node.js) en geeft de informatie terug in de vorm van webpagina's (html en css). Deze webserverprogrammatuur (hier is dat PHP) noemen we een webapplicatie.

Wat is PHP?

PHP (oorspronkelijk Personal Home Page) is een server-side scriptingtaal speciaal ontworpen voor het web en alleen voor het web. Je kunt PHP-code binnen in een html-pagina plaatsen. Deze PHP-code wordt uitgevoerd door de webserver vooraleer op een request van een bezoeker. te antwoorden. Het resultaat van de uitgevoerde code als HTML, CSS teruggestuurd. PHP is ontworpen door Rasmus Lerdorf in 1994. Het is een open source-product en gratis te downloaden. De homepage voor PHP vind je op: http://www.php.net.

Leerpad

 1. Basis
  1. What is PHP?
  2. PHP 5 Syntax
  3. PHP 5 Variables
  4. PHP 5 echo and print Statements
  5. PHP 5 Arrays, lees vooral PHP Associatieve Arrays
  6. PHP Include Files
 2. Een ingebouwde functie is een blok code die een specifieke taak uitvoert. Je hoeft die code niet zelf te schrijven. De ingebouwde functies zijn reeds ingebouwd in PHP.
  1. isset()
  2. var_dump()
 3. Werken met formulieren
  1. PHP 5 Form Handling
  2. PHP Form Validation
  3. PHP Form Required
  4. PHP 5 Forms - Validate E-mail and URL (optioneel)
  5. PHP 5 Complete Form Example (optioneel)

Oefening

 1. HTML Herhaling
  1. Een HTML formulier eerste versie
  2. Een HTML formulier tweede versie
  3. Filmpje over Formulier voorbereiden om later met PHP te verwerken
  4. Filmpje over Inspecteren hoe de browser de ingevoerde gegevens verstuurt naar de server
 2. PHP
  1. PHP werken met formulieren $_GET en $_POST
  2. Filmpje over PHP werken met formulieren $_GET en $_POST

Opdracht

 1. Maak een PHP pagina met de naam register.php die de ingetypte gegevens op het formulier van les 7 en 8 aan de gebruiker toont. Baseer je daarvoor op de welkom.php pagina uit de oefening. Pas de register.html pagina zo aan dat wanneer de bezoeker op Verzenden klikt de register.php pagina op de server opgeroepen wordt en in de browser getoond.
 2. Schrijf een PHP script die verifieert of de velden, die in HTML als required zijn opgegeven, leeg zijn. De script toont aan de gebruiker welke ‘required’ velden hij niet heeft ingevuld.
 3. Deadline: dag van het examen

JI
2018-11-09 16:26:31